, ,

Bloedsuiker Balancerende Koekjes

steady storm cookies

Na een nogal storm- en regenachtig weekend met niet al te veel buitentijd, bracht ik samen met mijn zoontje wat tijd door in de keuken. Koekjes bakken is voor een kind dan toch net iets leuker dan een salade in elkaar husselen. Voor mij vooral leuk als na consumptie mijn zoontje niet zelf als een wervelwind door het huis raast en we de storm buitenshuis houden.

Deze koekjes zijn vullend en bloedsuiker stabiliserend met een goede combinatie van langzame koolhydraten, essentiële vetzuren en wat eiwit door de toevoeging van de pindakaas.

Voor een zoetere variant kan je altijd 2 eetlepels honing of ahornsiroop bij de natte ingrediënten doen, maar door de pindakaas variant van dadel en kaneel mis je de zoetigheid absoluut niet als je het weglaat.

Ingrediënten:Steady Storm Koekjes

250 gr. fijne havermout vlokken
250 gr. amandelbloem
2 eetlepels hennepzaad
2 eetlepels chiazaad
1/2 theelepeltje zout
½ theelepeltje baksoda
4 eetlepels Pindakaas dadel/kaneel 
2 eetlepels gesmolten kokosolie
120 ml plantaardige melk of gewone melk
1 theelepeltje vanille extract
4 eetlepels bananenchips
2 eetlepels rauwe cacao nibs

Instructies:

Verwarm de oven voor op 180C graden. Doe de havermout, amandelbloem, hennep, chia, baksoda en zout in een grote kom en mix door elkaar. In een andere kom roer je de pindakaas, kokosolie, melk en vanille extract door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en in een paar roerstreken mix je het geheel door elkaar. Vervolgens brokkel je de bananenchips in kleine stukjes en samen met de cacao nibs roer je deze door het beslag.

Met een eetlepel leg je ongeveer 16 kleine kinderformaat koekjes of 10 grote koekjes op 1 of 2 bakplaten en bak 20 min. in de oven. Laat afkoelen en geniet!