, ,

Goede bloedcirculatie met boekweit pannenkoeken, bramensaus en kokosslagroom

pancakes

Pannenkoeken met bramensaus, gedroogde appel and kokos slagroom.

Ingredienten:

200 gram boekweit meel
200 gram glutenvrij meel
2 opgeklopte eieren 0f 2 eetlepels gebroken lijnzaad
¼ theelepeltje zout
1 theelepeltje bakpoeder
1 theelepeltje baksoda
250 ml water
kokosolie of grassboter

Bramensaus:

1 flinke bak bramen
2 eetlepels amandelboter
2 eetlepels water

Kokosslagroom:

1 blik kokosroom
1 theelepeltje vanille extract
1 theelepel ahornsiroop (dit kun je ook weglaten)

Toppings:

Gedroogde appel
Handje vol pecan noten
Fruit naar keuze ( ik heb nectarines gebruikt)

Bereiding:

Haal klontjes uit het meel door het te zeven. In een grote kom voeg je meel and bak poeder en baksoda toe. Mix door elkaar heen. Voeg het water toe en maak een glad beslag. Als je eieren gebruikt, roer je die erdoor heen en anders het gebroken lijnzaad. In een koekenpan smelt je wat kokosolie of boter en doe je een grote lepel beslag in de pan. Maak stuk voor stuk zo wat pannenkoeken.

In de tussentijd, gebruik je een blender om de bramensaus te maken door alles bij elkaar te mixen. Zet apart in een schaaltje. the meantime, use a blender to mix blackberries with water and almondbutter into a sauce and set aside in a bowl.

Uit het kokosblik haal je de bovenste harde laag eraf en doe dit in een blender. Voeg de vanille extract en wat extra van het kokos vocht toe, zodat het een dikke romige mix wordt. Voor extra zoetigheid, voeg je de ahornsiroop toe.

Pak een bord en leg 1 pannenkoek erop. Warm de bramensaus kort op als je wilt en giet over de pannenkoeken. Leg de rest van de ingredienten erom heen. Geniet van je ontbijt, lunch of diner.