Ontstekingsremmende Nori Wraps

Nori wrap

Deze wraps zijn lekker voor tussendoor of als bijgerecht voor 4 personen. Veel klachten beginnen met ontstekingen die blijven bestaan omdat het immuun systeem constant wordt uitgedaagd. Via ontstekingsremmende voeding dragen we niet bij aan bestaande ontstekingen in het lichaam. Sterker nog hennepzaad olie, nori en kurkuma bevatten allemaal chemische stofjes die een ontstekingsremmend effect kunnen hebben.

Wortel en bleekselderij bevatten allebei een goede dosis betacaroteen wat veel mensen kunnen omzetten in Vitamine A. Vitamine A is weer nodig voor een goede huid en een sterk afweersysteem. Lang niet alle mensen kunnen deze omzetting maken en hier kom je alleen achter via genetische testen.

ontstekingsremmende nori wrapsIngrediënten

2 wortels
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels pompoenzaden
2 eetlepels Gomasio (geroosterde sesamzaden)
2 eetlepels hennepzaadolie
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel kurkuma poeder
1 theelepel komijnpoeder
1/8 theelepel zeezout
1/8 theelepel zwarte peper
4 nori bladen

Instructies

  1. Was de wortels en bleekselderij en rasp ze met de hand of gebruik een keukenmachine en voeg ze samen in een grote kom.
  2. Meng vervolgens de oliën met de kruiden in een apart bakje en voeg die aan de wortel-bleekselderij mix. Roer goed door elkaar heen.
  3. Strooi de pompoenzaden en Gomasio over de wortel-bleekselderij mix.
  4. Leg de nori wraps kort in een hete koekenpan.
  5. Schep 1 a 2 eetlepels van de wortel-bleekselderij mix in 1 wrap en rol in een puntvorm. Ga zo door voor de andere 3 wraps. Als je over hebt van de wortel-bleekselderij mix kan je dit ernaast serveren.

Bijgerecht voor 4 personen of lekker voor tussendoor.