,

Hormoon balancerende paranoten yogurt

Deze yogurt is snel te maken en zit bomvol selenium: een sporenelement die belangrijke eiwitten vormt om het immuun systeem  sterk te houden. Selenium, te vinden in paranoten, zorgt er ook voor dat onze cellen gezond blijven en dit sporenelement wordt opgeslagen in de spieren en de schildklier. De schildklier heeft selenium (en jodium) weer nodig om schildklierhormonen af te scheiden. Geniet dus van deze hormoon balancerende romige paranoten yogurt.

Ingredienten paranoten yogurt

300 gram biologische paranoten
4 Medjool dadels – haal de pit eruit.
klein beetje zout
water

Leg de paranoten in een bakje met water voor 2 uur. Spoel het water weg na 2 uur en doe 350 ml water samen met de paranoten , dadels en zout in een blender. Blend 30 seconden op een lage stand en voeg dan nog eens 150 ml water erbij. Zet de blender op de hoogste stand voor 1 minuut en zet hem dan uit.

Doe de ‘yogurt’ in een bak met een goed afsluitend deksel en bewaar in de koelkast. 3 dagen houdbaar. Anders serveer 4 eetlepels van de paranoten ‘yogurt’ met wat granola of muesli. Lekker met goji en inca bessen en wat kiwi. Een makkelijk en voedzaam ontbijt.