, ,

Energiegevende Spinazie Salade

Spring Spinach Salad

Deze salade bevat alleen maar rauwe producten. Als ingredienten onverhit blijven zitten er nog volop enzymen in die helpen met het verteren van je eten. Pas als ons eten goed verteert is kunnen we het omzetten in energie.

Edelgistvlokken bevat een goed gehalte aan eiwit en helpt bij stabilisatie van onze bloedsuiker wat ons energie niveau bepaalt. Daarnaast levert dit inactieve gist een goede hoeveelheid vitamine B aan voor de aanmaak van energie in onze cellen. Umeboshi pruimensaus is een gefermenteerd product wat een goede toevoeging is als afwisseling van tamari. Het is goed voedsel voor onze darmbacterieen die dit weer kunnen omzetten in energie.

Koop het liefst biologische spinazie en was hem goed want spinazie staat hoog op het lijstje van bespoten producten met chemische bestrijdingsmiddelen.

Ingredienten:Spinazie Salade

1 bos biologische verse spinazie
1 eetlepel gefermenteerde witte kool (gekocht of zelfgemaakt)
grote handvol walnoten
2 eetlepels hennepzaden
2 eetlepels edelgistvlokken
8 olijven
handjevol gekiemde alfalfa

Notendressing:

250 ml extra virgin olijfolie
100 ml water
2 eetlepels notenboter (of gebruik 100 gr. gemalen noten naar keuze zoals ongezouten cashews, amandelen of pecan)
1 eetlepel limoensap
1 theelepeltje umeboshi pruimen saus (als je dit niet hebt, vervang het voor tamari).
1 stukje geraspte gember
wat zeezout

Was de spinazie en snijd hem in stukken. Dep droog met een handdoek of gebruik een colander. Doe de spinazie in een grote saladebowl en leg de rest van de ingredienten erover.

Voor de notendressing voeg je alle ingredienten toe aan een blender (of gebruik een staafmixer) en mix voor 30 seconden totdat het een gladde saus wordt. Giet over de salade en geniet van deze voorjaars spinazie salade!