Creeer de lente op je bord met asperge risotto

asperge risotto

Hoewel het lenteweer ons nog niet heeft bereikt, kon ik het toch niet laten om een ​​lentemaaltijd met asperges te maken. De toppen van de asperges zijn eigenlijk kleine bloemetjes, terwijl het middelste gedeelte jonge kiemen zijn. Naast vitamine A en C bevatten asparages ook wat eiwitten (aminozuren). De naam asperge komt zelfs van het aminozuur asparagine, de reden dat onze plas stinkt nadat we ze op hebben.

De knapperigheid van de asperges en walnoten gecombineerd met de romige textuur van risotto en feta maakt dit een feest voor jong en oud.

Ingrediënten:

1 pakje risotto arborio
1/2 paarse ui
6 groene asperges
2 tomaten
500 ml bouillon (voeg 1 bouillonblokje toe aan heet water of maak het zelf).
2 handjes rucola
2 eetlepels gehakte feta
1 handvol walnoten
peper naar smaak

Instructies:

Spoel de risotto korrels af onder koud water en laat een minuutje staan. Maak ondertussen de groenten klaar, zodat ze schoon zijn en in kleine stukjes zijn gesneden.

Verhit wat olijfolie in een stevige grote pan en voeg de ui toe. Wacht tot ze glazig zijn en voeg dan de risotto toe. Roer een minuutje en voeg dan de bouillon toe. Dek de risotto af met een deksel en laat hem 20 minuten zachtjes koken. Tussendoor kun je af en toe roeren tot al het water door de risotto is opgenomen.

De laatste 5 minuten voeg je de groenten toe behalve de rucola. Je serveert de rucola er koud bovenop. Serveer de asparge risotto met walnoten, feta en peper. Geniet ervan!