, ,

Bananenbrood voor bloedsuikerbalans

baked banana bread for blood sugar balance

Dit bananenbrood is glutenvrij en heerlijk als lunch, tussendoortje of zoete lekkernij. Er zitten geen toegevoegde suikers in, want de bananen zorgen voor een lekkere zoete smaak terwijl de eieren een goede dosis eiwit bevatten. Bij deze geen  bloedsuiker dips, maar na consumptie juist verzadigd en gevoed.

Ingrediënten:bananenbrood voor bloedsuiker balans

6 bananen – geprakt
4 eieren
1/4 kopje gesmolten kokosolie
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen vanillepoeder
1 theelepel rauw cacaopoeder
1/2 theelepel zout
1/2 kopje kikkererwtenmeel
1/2 kopje boekweitmeel
1/2 kopje amandelmeel
1 theelepel xanthumgom
2 theelepel bakpoeder
grote handvol rozijnen
grote handvol pecannoten
geschaafde amandelen en gedroogde bananen voor bovenop

Instructies:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de geprakte bananen, eieren, kokosolie, kaneel, vanille- en cacaopoeder en zout door elkaar in een grote kom. In een aparte kom combineer je de 3 meelsoorten, xanthumgom en bakpoeder. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en maak met een paar lange streken een beslag. Voeg vervolgens de rozijnen en pecannoten toe. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en spreid het uit. Leg de amandelen en gedroogde bananen bovenop.

Zet ongeveer 40 minuten in de oven. Steek er een tandenstoker in om te kijken of deze er schoon uitkomt. Als dat het geval is, haal het brood dan uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen op een rooster. Snijd het brood in plakken en beleg met pindakaas of amandelboter.